100 TL’den az fiyata lahmacun yiyorsanız dikkat dikkat!

Son günlerde gündeme oturan bir mevzu vatandaşları huzursuz ediyor: Lahmacunda yaşanan büyük hile skandalı! Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tağşiş listesinde en çok hile yapılan eserlerin başında lahmacun gelmesi, tüketicileri şaşkına çevirdi.

Peki, nasıl oluyor da bir lahmacun 60 TL’den 250 TL’ye kadar fiyat farklılıkları gösteriyor? Uzmanlara nazaran karşılık kolay: Hile! Birçok işletme, lahmacunun harcında kıyma yerine daha ucuz ve kalitesiz materyaller kullanarak tüketiciyi yanıltıyor.

“100 TL’NİN ALTINDA LAHMACUN SATILAMAZ”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan ustalar, durumun vahametini gözler önüne seriyor. Bir usta, “Günümüz kurallarında lahmacunun fiyatı 70 TL’nin altında olamaz” derken, bir başkası ise daha net bir sözle “Lahmacuna soya sosu koyan var, sakatat koyan var ve lahmacunun fiyatı 100 TL’nin altında olamaz, imkansız” diyor. Ustalar, personellik maliyetleri ve vergileri göz önüne alındığında kaliteli bir lahmacunun bu fiyattan aşağı satılamayacağını vurguluyor.

GIDA KONTROL UZMANI UYARDI!

Gıda Kontrol Uzmanı Nurten Sırma da vatandaşları uyarıyor: “Tadından kokusundan şüphelenenler çabucak şikayet etsinler. Bu dana etine benzemiyor dediklerinde ALO 174 Besin ihbar çizgisini arasınlar.”

Lahmacun Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Fiyat: Çok düşük fiyatlı lahmacunlardan şüphelenin.
  • Lezzet: Tadında ve kokusunda rastgele bir farklılık hissederseniz tüketmekten kaçının.
  • Menşei: Lahmacunun yapıldığı etin nereden geldiğini öğrenmeye çalışın.
  • Güvenilir İşletmeler: Tercihinizi sağlam ve hijyenik şartlarda üretim yapan işletmelerden yana kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir